Allmänt

En bättre lördag!

Nu är jag hemma igen efter ett par timmar på stan. Vi har mest ätit och ”fönstershoppat” som det så fint heter. Jag är pank som en kyrkråtta, sviter efter att vara sjukskriven i tre veckor och en rackarns massa räkningar, så mat går före prylar just nu även om det suger. Ungarna blir så kinkiga när de inte får någon mat. Märkligt.

Vi började med en fika i solen på Roggebageriet, sen runt i en massa butiker för att avsluta nere i gästhamnen. En klassisk burgare på Riva fick avsluta dagen.

Igår nattvandrade jag. Det var nog 20 år sen sist. Då i egenskap av kamratstödjare på en högstadieskola här i stan. Att nattvandra ingick jobbet och mitt sällskap då var även mitt sällskap igår. Galet. Hade nog förväntat mig lite mer brus på stan, det var rätt lugnt tycker jag. En del ungdomar ute såklart men i stort ganska lugnt. Kanske gick vi på fel ställen eller så höll de sig inomhus. Schysst initiativ av SIBK (Strängnäs Innebandyklubb) och det kommer säkert bli fler gånger. Min son, som är den i familjen som gärna hänger på stan var faktiskt hemma hos en kompis på kvällen så vi slapp träffa på varandra – något jag tror han var rätt nöjd med. Jag träffade dock ett stim tjejer i ungefär samma ålder som visste mycket väl vem han var och som fnissade glatt när jag meddelade att jag var hans mamma. De snappade till och med en bild på oss till honom… Han ville mest att jag skulle gå hem. Hahaha! Sonen är ju en mussla utan dess like och berättar absolut ingenting i onödan medan de här tjejerna bubblade på hej vilt. Så kul att höra dem prata! Fram för fler gemensamma promenader, föräldrar OCH ungdomar TILLSAMMANS!

Nu ska jag klippa lite gräs på våra enorma ägor. Det kommer nog ta mig i alla fall 7-9 minuter. Wish me luck!