Att gå jul-bananas i förtid…

Nu har jag möblerat om typ alla ljusstakar och stjärnor som jag satte upp häromkvällen. Det kändes inte riktigt bra, oklart känsla, men något behövde ändras och i förrgår skred jag till verket. Jag screenade typ varenda tänkbar butik i närområdet efter nya ljusstakar men hittade liksom ingen som taaaalade till mig. Det är ju dessutom inte gratis så ska jag lägga flera hundra kronor på en adventsljusstake så vill jag åtminstone att det ska kännas rätt när jag köper den. Tillslut gav jag upp, beklagade mig för min mamma som i sin tur rotade en gammal advents-kvarleva från stenåldern ur källaren som jag fick ta om jag ville… Min första instinkt var ”NEEEEJ, hell NO. Skitful.”  MEN sen trollade hon fram ytterligare en likadan. Två skitfula borde ju resultera i dubbelt så skitfult men istället så hörde jag mig själv säga

– OK, du har två? Då tar jag dem….och sen får jag göra vad jag vill med dem?

Min första tanke var att sprejmåla dem och det kanske jag gör men det blir till nästa år i så fall. De är 70-talsbruna (läs bajsbruna) klassiska 7-armade ljusstakar. Om man kisar och släcker all annan belysning så ser de typ svarta ut. Det funkar! 😀

Milo ylar om gran och jag försöker nu övertyga Andy om att åka och köpa en kungsgran på lördag. Jag ska inte ställa upp den (riktigt) än. Men till lucia åker den upp! Jag är uppvuxen med att granen klär man den 23:e december på kvällen och har nog kört på det större delen av mitt liv men nu, senaste åren, så klär vi den tidigare och tidigare. Man vill ju kunna njuta länge av granen!! Eller åtminstone vill jag det! Förr om åren klädde jag (helst) granen själv men även det har jag släppt på. Nu sätter jag i belysningen och sen får ungarna gå loss med allt julgranspynt vi har. Det har faktiskt blivit riktigt bra. Ibland måste man våga släppa kontrollen. Milo hänger ju allt på en meters höjd så där får man kanske vara med och flytta upp lite saker vartefter…

När klär ni granen?

Hittade en gammal julhälsning… Borde vara fem år gammal? På den tiden då jag var blond och smal…


 

Ett svar på ”Att gå jul-bananas i förtid…”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.