Det hände en sak till…

Att vi köpte en soffa var i det stora hela en liten, liten bagatell. Helgens absoluta höjdpunkt var något helt annat och inträffade på lördag eftermiddag! Nämligen detta:

Det största storbarnet skrev sin moppeteori och KLARADE! På marginalen men vem bryr sig! 😁 Han har ”försökt” ett par gånger och var beredd att ge upp sist han kuggade men i lördags så satt det äntligen! Hem ilfart och sen ut på moppen! Jag grät när jag fick sms:et med ”Godkänd!!!” Fy fasen vilken pärs denna jäkla moppeteori har varit – för alla inblandade av olika anledningar. Jag har några överlevnads-tips att skicka med om nu någon annan sitter i samma sits:

  1. Plugga – kan tyckas självklart men det är det INTE när man är tonåring, det är 30 grader varmt och alla andra drar och badar/grillar/äter glass.
  2. Gör proven på datorn och LÄR av dina misstag. Gör inte proven på 20 minuter, kolla dina poäng och stäng ner. LÄS på och LÄR av dina fel.
  3. Gör fler än två prov hemma innan du skriver teorin.
  4. Om du kuggar så är det INTE din mammas fel. Jag lovar. Det är inte hon som tryckt ner glass i din strupe och släpat dig till badplatsen medan du desperat försökt ta dig tillbaka till datorn. De där 259 missade samtalen från henne handlade till 99% säkerhet om ”kom hem och plugga på din teori!”
  5. När någon säger ”du kommer att kugga om du inte pluggar mer” – så är det inget skämt! Det är allvar. Du kommer att kugga om du inte pluggar. Punkt.

Nåja, nu är jag/vi ur teoriträsket och istället mitt i moppe-oros-träsket. Jag ska försöka behärska mitt katastroftänk och bara njuta av det faktum att jag slipper hämta ungen högt och lågt över hela kommunen dygnets alla tider. (Nu får jag väl komma med bensindunken istället….)

Helt jäkla magiskt var det i alla fall när han kom hem i lördags. Ungen var glad. Jag var glad. Alla var glada. Och det mina vänner, det händer inte så ofta i en familj som består av två tonåringar.

Halleluja moment!