Pass, Polis och Plastad frotté!

Idag drabbade vi polishuset på förmiddagen med full styrka, dvs två barn, en bebis, två pappor och en väldigt trött (och kaffesugen) mamma! Det var typ 30 grader varmt och väntetid… Verkar som fler än vi behöver pass på sommaren. Märkligt. Efter en stund blev det i alla fall vår tur. Först ut var Milo. Milo 8,5 månader. Han skulle fotas och var inte riiiiiktigt med på detta. Han tittade upp, han tittade ner, han tittade ungefär på allt utom det han skulle titta på. Tillslut fick Andreas ställa sig och typ bära Milo fram på magen. Då visade det sig att kameran fokuserade på Andreas ansikte istället för på det lilla yrvädret. Passpolistjejen trollade då fram en bit plastad frotté (?!) som hon hänger över Andreas huvud för att få en ”helvit bakgrund”. Haha, där står Andy som spöket Laban med plastad frotté över huvudet (frotté direkt från britsen i fyllecellen eller??). Det fungerade i alla fall och tillslut fastnade bebis på bild.

Sen var det Elviras tur, inga problem. Hon slapp skriva sin namnteckning också då det blev lite för klurigt för henne. Skönt. Sist men inte minst så var det Elliots tur. Han blev dock tvungen att signera ett underlag. Med hela sitt namn. Oj, så vi slet. Alla bokstäver ska få plats och bli helt rätt. Efter mycket om och men så blev det klart. Det dög åt perfektionisten Elliot själv. Mycket bra. Nu kvarstår bara problemet att han måste signera passet vid uthämtning med en exakt likadan namnunderskrift. Vad är oddsen för att det kommer att se likadant ut? Noll, null, Zero… Men det får bli ett senare problem! 🙂 1 050 kr fattigare blev vi och om ca en vecka kan vi kvittera ut passen. En sak till att checka av från listan. CHECK!

Eftermiddagen har ägnats åt att försöka packa en massa väskor, få takboxen på plats, tvätta och planera för resan upp. Det blir mycket packning när 5 personer ska åka någonstans. Särskilt när den 5:e är en bebis och har en vagn stor som en mindre husvagn som också ska med. Nu ska DVD-skärmarna in i bilen och ungarnas survivalkit med DVD-filmer, Nintendo, mobiler, Ipod, gosedjur och festis packas.

Ungarna ska samlas in och duschas av innan läggdags också. Pust och frust… Nu är det nära avfärd i alla fall!

Min mamma är husvakt när vi är borta, hon och mina grannar tar hand om stället och jagar tjuvar (och myror) på flykten! 🙂

20120709-211923.jpg

20120709-211941.jpg

20120709-211956.jpg

20120709-212027.jpg

20120709-212043.jpg

20120709-212052.jpg