Stockholmsweekend!

Så var vi hemma igen. Hemma i vårt lilla hus vid vägens slut. Ganska skönt ändå. Borta bra men hemma bäst eller vad är det man brukar säga?

Vi ägnade lördagen åt att yra runt i affärer. Vi var uppe redan i vid halv tolv och bestämde oss för lite kvalificerad shopping tills vi fick checka in på hotellet vid två. Det var, så klart, tjockt med folk överallt och en triljon affärer. Jag blev blind, såg inte skogen för alla träd och orkade tillslut knappt gå in en enda affär. Vi drog bara omkring som osaliga andar utan att göra något nyttigt överhuvud taget. Shoppade inte ett enda plagg. Helt värdelösa. 😉

När vi sen väl checkade in på rummet så la jag mig på soffan, drack en latte och bläddrade i en skvallertidning. Efter en stund rullade jag ihop mig till en stor boll och slocknade. Tillslut puttade Andy på mig och upplyste mig om att vi skulle iväg om en timme. I denna stund hade jag varit beredd att dra täcket över huvudet och bara somna om. Screw Uggla typ. Så trött var jag. Tog mig samman och tinade upp i ett varmt bad sen var jag på banan igen. Åt en god middag på Hamburger Börs, kollade på Uggla som var i högform. Var också förundrad över alla fulla gubbar (i min ålder 😉 ) som satt och halvsov sig igenom hela showen… När Uggla var klar drog vi iväg som två avlöningar och inom 15 minuter var vi nerbäddade i sängen på hotellet. Ljuvligt! Vi är inte bara värdelösa på shopping, vi är värdelösa på att partaja också. Haha, men vi är jättebra på att soooova.

Efter en god hotellfrukost så drog vi återigen ut på stan. Något lugnare tempo denna söndag och det passade oss bättre tror jag. Vi tog oss samman och hittade faktiskt lite saker (till mig förstås) som fick följa med hem. Andy säger bara ”jag behöver inget, vi tittar åt dig istället” – världens bästabästa!Jag släpade med mig Andy in i minst 10 skoaffärer, provade samma par skor i nästan alla butiker, fick beslutsångest, blev snål och köpte inte med mig något par hem. Ångrar jag mig nu? Svar JA.

Mötte sen upp Milo och hans farmor på Centralen i Stockholm och körde en liten bebisöverlämning där. Milo har alltså premiäråkt tåg i dag. Nu har vi landat hemma, fått hem storbarnen utfordrat alla ungar och väntar på att de en efter en ska slockna för kvällen!

Pinn-summering av helgen:

Hotell Sergel Plaza: 4 av 5 pinnar. Perfekt läge, två stora fina rum, badkar och god frukost. Litet minus för att det var så extremt ”hotelligt”. Oändligt långa korridorer med trista heltäckningsmattor.

Showen: 5 av 5 pinnar. Magnus den Store levererade tycker jag. Det var ett par timmars trevlig underhållning och god mat.

Shoppingen: 3 av 5 pinnar. Alla förutsättningar fanns men vi kom inte riktigt loss. Blir lite för mycket att greppa på en gång när man bara vandrar runt planlöst. Gick en lång stund på Zara, en riktig favoritbutik, men kom bara hem med några saker till Elvira.

Sällskapet: 5 av 5 pinnar. Jag har världens bästa sambo. Så är det bara.

Vädret: 4 av 5 pinnar. Sol och blå himmel men liiiite för kallt för att det skulle vara behagligt att gå ute och strosa.

Ett stort tack till Sollénarna som gjorde helgen möjligt… På alla sätt, hotell, show och barnvakt! TACK!!

20130203-200221.jpg
Frukost! Dagens bästa mål… Äggröran var himmelsk!

20130203-200231.jpg

20130203-200242.jpg
Lunchen på O´Learys påbörjades med lite popcorn – lite udda men gott!
20130203-200251.jpg
Ceasarsallad!

20130203-200259.jpg

20130203-200310.jpg

20130203-200317.jpg

20130203-200326.jpg
Dagens shopping!
20130203-200333.jpg
Mer shopping…