Milo 19 månader!

Det har hänt en del på ett år…. Nu har lillgrodan blivit drygt 19 månader och det är slut på friden! 🙂 Han är högt och lågt, klättrar, springer, hoppar (”oppa, oppa”) och gör allt han kan för att göra sig förstådd!

Det kommer inte så många ord än men han säger i alla fall mamma, pappa (sällan), oppa (hoppa), där, hej, titta, aj, ”namnam” och ”örrrn, örrrn” (bil). Elvira har lärt honom att gnägga som en häst. Han kan kombinera två ord, oftast Hej mamma eller Mamma där. Mitt lilla geni! 🙂

Han äter samma mat som vi andra men får fortfarande en flaska välling i sängen innan han ska somna. Han älskar den här flaskan och springer gärna frivilligt in och lägger sig när man frågar om han vill ha välling och sova. Han är glad större delen av tiden men man kan börja ana att han närmar sig ”Terrible Twos” – han varvar glada skratt och härligt humör med totala sammanbrott om man råkar hälla upp vatten istället för mjölk eller om man inte tillräckligt snabbt greppar vad det där lilla pekfingret pekar på och vad ”däääh, däääh” betyder. Det gäller att vara snabb!

Till frukost smaskar han glatt i sig en skål yoghurt och lite flingor, ibland en smörgås. Osten pillar han noggrant bort och lägger bredvid. Han älskar mjölk och ibland känns det som om han skulle kunna hinka i sig minst en liter åt gången när han börjar. Som Andy brukar säga ”inte konstigt att han dricker som en kalv när hans mamma är en ko” – morr!! 😉 Kakor, glass och chips är ”namnam” och ungen är bottenlös när det gäller godsaker! Det har han ärvt efter mor och far.

Milo älskar bilar, traktorer, flygplan – allt som låter och åker. Inte helt oväntat har filmen ”Bilar” blivit en stor favorit som gått varm här i sommar. ”Örrrn, Örrn” skriker han och springer in på sitt rum och kastar sig i sängen. Då är det filmtajm.

Pottan har han inte greppat än utan det är blöja som gäller om man vill undvika små pölar lite här och var. Höstblåsor lyckades han dra på sig här för någon vecka sen, prickar på rumpa, fötter, händer och ansikte. Dessa är på väg bort nu och han har inte direkt påverkats något av dem förutom en febertopp precis innan det bröt ut.

Han har fått en jättestor härlig egen säng (1,20) där i princip hela familjen får plats om vi tränger ihop oss. Dagens absoluta höjdpunkt är läggningen av lillgrodan. Han, jag, välling och snutte i hans jättesäng. Det är så mysigt att få en lugn stund med honom på kvällarna. Min favoritrutin!n Han sover oftast hela natten utan avbrott men om han vaknar till så slutar det oftast med att jag kryper ner bredvid honom och sen sover resten av natten hos honom. Myyysigt!

Väger drygt 13 kg och drar 92 i storlek nu. Han växer så det knakar! Snart är hans första sommarlov slut och det är dags för dagis förskolan igen nästa vecka.

Mitt minsta hjärta! Min älskling och lilla terrorist…

DSC_0404 milo

DSC_0320