Är du för eller emot?

I helgen är det dags för den årliga Strängnäsmarknaden! En happening som rör upp många känslor, vi diskuterade det senast idag på jobbet. Själv är jag FÖR marknaden, jag älskar hela upplägget! Allt tingeltangel, skinnhandskar, godis, tivolit, brända mandlar, nougat, plånböcker, tröjor, kryddor, korv, kokosbollar, strumpor, ballonger, sockervadden och gud vet allt annat som finns på plats. Insåg dock att jag var ganska ensam om att hylla denna företeelse, övriga på kontoret verkade mest tycka det var en besvärlig tillställning med mycket folk, köer, trängsel och ”alla som drar runt fulla och skränar på gatorna” – hahaha! Jag är ju en vanemänniska som gillar traditioner, jag är uppväxt med Strängnäs Marknad och när man var yngre så var ju detta årets happening typ. Det var helgen man invigde sin nya höst/vinterjacka och sen planlöst drev runt varv på varv på varv på stan medan man spanade efter den där snygga killen i 8B. Helgen då man bunkrade med fula halsband, örhängen, broscher, hårduttar och t-shirts så man klarade sig resten av året.

När tonåren tog slut så ersattes de tjugotre varven runt på Axels Tivoli med kroglivet och marknadslördagen var en av årets bästa helger att gå ut på. Otroligt kul har vi haft genom åren alla dessa marknadshelger. Kanske är det därför jag är så positiv? Nu när kroglivet har ersatts med hemmaliv så är ser rutinen lite annorlunda ut. Nu hänger vi på låset med barnvagn och ungar runt kl 09, sen släpar jag runt (en motvillig) familj trettio varv kring alla knallarna och sen avslutar vi med en fika hos min mamma som bokstavligen bor PÅ marknaden. Alltså hon är ingen knalle i husvagn men hon har lägenhet MITT i smeten. Dit tvingar vi oss på en kaffe och färska frallor. En mycket trevlig rutin som inte får ruckas på!

I år ska det inhandlas tofflor och marknadsnougat. Andy kan mutas med en låda kokosbollar, han är annars, av naturen, mycket skeptisk mot den här typen av tillställningar! 🙂

Självklart var vi på plats förra året, Strängnäs marknaden 2012!

Även 2011 var vi nere på marknaden men då var jag lite sämre på att blogga och mer fokuserad på att (försöka) föda barn… Var beräknad till den 10 oktober så det kunde ha blivit en riktig marknadsbebis om han bara behagat komma i tid. Nu blev det ju inte riktigt så.

Nå, är du för eller emot? Are you with me or against me?marknaden

Ett svar på ”Är du för eller emot?”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.