Vad hände egentligen 2016?

Nu är det snart över. 2016 har kommit och snart gått. Helt galet. Tiden går så snabbt och så sakta på samma gång. Jag minns knappt vad som hänt det här året. Det absolut största för mig personligen och för oss som familj är nog att vi sålt Gåsby. Det trodde jag ju liksom aldrig…. Det är det som sticker ut allra mest under 2016! 

På andra plats kommer nog resan till värmen i november. Två långa härliga varma veckor med sol och bad tillsammans med hela familjen. Andy fyllde 30 år och delar av hans familj överraskade och dök upp vid poolen. Varma minnen!

Resan till London i maj var en annan fantastisk tripp som jag också minns väl. Strålande sol och vi gick flera mil om dagen. Tror vi checkade av de flesta turistprylarna och mellanlandade på en och annan pub också!

Kidsen har ju också växt så det knakar. Helt nya utmaning som kommer med åldern… Herregud, så enkelt det är när de är typ 2 år och man vet var man har dem – större delen av tiden i alla fall. Nu är det tvärtom – tiden de tillbringar hemma med sin gamla mamma krymper i rasande takt!! Min roll just nu är chaufför och bankomat. Men det är väl precis som för de allra flesta… Tonåren alltså. Håll i hatten, det är en bergochdalbana utan dess like!

Det var några snabba reflektioner kring 2016. Så mycket mer har ju så klart också hänt… Bröllop, ny lillkusin, fantastisk fest i augusti, nytt hus…♥  Några nyårslöften tror jag inte jag ger mig på i år! Jag brukar lova ungefär samma saker varje år och det verkar ju inte funka så värst bra eftersom jag alltid återkommer till samma löften. Så nästa år får det bli som det blir helt enkelt!

Förra årets reflektioner hittar ni här!

Själva nyårsafton firar vi hemma bara vi i familjen. Det har varit en halvkrasslig vecka där alla barnen haft någon släng av feber och förkylning. Nu verkar det gå åt rätt håll och alla är på benen igen – får hoppas att även jag och Andy håller oss friska nu! Vi har köpt bingolotter, hoppet om storkovan lever ett tag till!

Det blir en två-rätters middag där huvudrätten består av oxfilé, potatistårta och rödvinssås. Till efterrätt satsar vi på Gino. Jag hoppas det kommer smaka bra!

Men nu. Fredagskväll och julen ska kastas ut – så när som på granen som fortfarande är så fin att den får stå några dagar till! ♥

 

Bildresultat för butterflies in my stomach

Förövaren identifierad!!

Igår hittade Elvira mina absoluta favoritsolglasögon på golvet bak i bilen. Jag hade letat efter dem men tänkte att jag nog lagt kvar dem på jobbet. Men icke. Någon, numera identifierad, förövare hade kastat bak mina solglasögon vilket i sin tur ledde till att de blev totalt trashade. Repor på båda glasen och inte en med bästa viljan i världen går de längre att använda. Snyft!! Inga original och inte jättedyra på något vis men jag ÄLSKADE dessa glasögon. Så pass mycket att jag beställt dem i två omgångar då jag själv råkade sätta mig på det första paret – också i bilen!

Nåväl. Förövaren är identifierad och han hade väl ingen ursäkt egentligen förutom att han var lite irriterad på en bångstyrig liten fotbollsvägrande son. Då skickade han iväg mina glasögon? Logiskt? Not so much. Skadan är skedd. Det gick inte att laga. Fanns bara en sak att göra. Beställa ett par nya godingar så klart! Snart på väg hem till mig… Hehehe, problemet åtgärdat. Jag åker ju faktiskt utomlands om ganska exakt…54…dagar så jag behöver ju verkligen ett par nya solglasögon!

 

Welcome to Gåsby my little friend… ♥

 

Frisörbesök….

Förändringsvinden fortsätter vina över tanten… Idag hade jag ett frisörbesök bokat på lunchen! I vanliga fall klipper jag ju mig hos Lina på en salong i Strängnäs men hennes arbetstider i kombination med mina arbetstider är inget vinnande koncept så nöden har ingen lag – jag måste hitta någon annan som kan klippa mig på lunchrasten när det kniper. Fick tips om en Rosa på Salong Centrum – ”Rosa är galet duktig och snabb”. Taget! Jag gick dit, det blåste till och sen var jag klar! Har aldrig varit med om en så snabb frisör. På 30 minuter (prick) så var jag ute ur salongen och klar. Då tvättade, fönade, klippte och stylade hon till det på den tiden. Herrejösses, det var knappt att jag fattade vad som hände! Det försvann nog drygt en decimeter och nu är jag tillbaka där jag allt som oftast hamnar – en lob som tippar lite framåt. Det känns bra och jag känner mig hemma med den här frisyren. Been there, done that liksom. En stor men ändå inte SÅ stor förändring! Nöjd!

Det är tydligen min grej att ge mig på höstförändringar, det är väl ångesten som måste ut någonstans! Förra året gick jag från blond till brunett lagom till att hösten drog igång! Det ser du här!

Hej Höst!


Viktigast av allt…det går fortfarande att knåpa ihop en liten tofs!!

Nu är det slut på fikarasten, dags att jobba det sista för idag – sen hem till linssoppan. Wish me luck!

Klipp klipp – det är dags nu!

Måste boka klipptid! Ser ut som ett trasselsudd i skallen. Finns så mycket fint när man googlar frisyrtips – hur det sen ser ut när en medelålders morsa vaknar kl 05.15 en kall tisdag i januari är ju en annan fråga! Man har ju inte direkt obegränsat med tid att styla eländet och jag tror ingen av de här tjejerna nedan såg ut så här när de vaknade samma dag!!

thickhair

bob

Lugg är ju så sjukt fint men med mitt tunna platta glashår tvivlar jag på att jag skulle få den där lite rufsiga obekymrade looken. Mer dränkt platt katt… Men fint är det!

Vi får la se vad det blir när det väl är dags… Fortsättning följer.

 

Höstkänsla och milt (minst sagt) pinsamma fotografier…

Jag överlevde första dagen på jobbet. Trodde i och för sig inget annat men det kändes lite motigt i morse när klockan ringde…. Nu fick jag dessutom precis bekräftat på riktigt att sommaren faktiskt är över. Sista avsnittet av Morden i Midsomer för säsongen sänds ikväll. Ett solklart tecken. Först total lycka när jag kom på att det var tisdag och MiM, sedan en sekunds vemod när jag även insåg att det är sista avsnittet men som sagt…sånt är livet. Nu ser vi fram emot andra saker!

Jag ”roade” mig med att ta några bilder iförd trosor och BH som skall laddas upp på Mammafitness.se inför uppstarten nästa vecka…. Det var sannerligen INGEN munter syn! Av flera anledningar – förutom att jag har formen av en mjukglass så har jag också FÄRGEN av mjukglass insåg jag när jag såg bilderna. Kritvit. Hur är det ens möjligt efter en förhållandevis fin och solig sommar? Helt galet. Nåja, de bilderna lär ni antagligen aldrig få se (och det ska ni vara glada för)! Nu är det i alla fall gjort!

Nu ska jag koka te (ytterligare ett hösttecken) och tända några ljus (ännu fler tecken) och krypa upp i soffan och NJUTA en stund av den här tisdagskvällen. Sen sova.P1070592

Fotokurs part 2

Idag var det dags för ett gäng glada amatörer att mötas för att ytterligare nörda ner oss i kamerans (bas)funktioner! Vår lärare har en ängels tålamod får jag lov att säga… Hehehe! Idag har vi avhandlat skärpedjup. Typ hur man kan sätta fokus på valfritt föremål och blurra bakgrunden. Typ. Något åt det hållet. Riktigt kul om man får ordning på det i alla fall, nu blir det till att öva på det de närmaste två veckorna! Riktigt trevligt är det i alla fall, energiboost!!

P1040137 P1040817 P1040190 hjärta svvitt

Nu är det strax läggdags, lär drömma om fokuspunkter och blurr…. Imorgon laddar vi om för torsdag och tar oss en dag närmare helg!! Tiden går snabbt när man har roligt!!

Vad hände egentligen 2015?

Det blir ingen jättesummering men några reflektioner över 2015 har jag fått ihop i alla fall…

Bytt jobb! Jag lär mig något nytt varje dag nu och möter så mycket människor. Människor som kommer till mig i förhoppning om ett nytt jobb, människor som när de sedan lämnar mig faktiskt även lämnar en hel del kunskap kvar. Spännande det där! Jag lär mig något nytt varje dag. Möten som ger avtryck och utvecklar i stället för att jag konstant släcker bränder… Ett stort beslut som jag inte ångrat för en sekund!IMG_7076-0

IMG_7183

Kost och träning. Går käpprätt åt skogen med båda. Tränar inget, äter som en skogshuggare. Det är lite ångestladdat faktiskt. Jag tror inte jag besökt gymmet en enda gång under hela 2015. Jag är en allt-eller-inget människa. Antingen tränar jag regelbundet varje vecka eller inte alls. Finns inga mellanlägen. Hamnar jag ur loopen så är jag körd. Då kommer jag liksom inte tillbaka igen. Måste komma tillrätta med det. Gör som alla andra, satsar på bättre kost efter nyår!

Familj. Älskar så klart min lilla familj mer än något annat. De driver mig till vansinne mellan varven men jag saknar dem så fort de lämnar huset. IMG_6881

Sommaren. Tillbringades en vända norrut och en sväng söderut. Örnsköldsvik följt av en weekend till Öland. Härligt! Jag och mina stenar……. Vi hade även en fruhippa i somras som sannerligen gjorde avtryck. En fantastiskt rolig dag som jag hoppas vi kan göra till en tradition – med eller utan hippa. Sol, sommar, vind, vänner och vatten. Underbart! ♥P1030916 P1030944 IMG_6340IMG_6036.JPG

Det ytliga då. Jag blev brunett höstas. Igen. Jag brukar alltid ångra mig men har faktiskt inte gjort det än… Men vem vet, rätt som det är så slår det över och blond är det enda som gäller. Konstigare saker har hänt! Åldersnojan har drabbat mig och jag är sjukt sugen på varenda behandling som finns att få plus att löpande utgifter för hudvård snart är större än matbudgeten för hela familjen. Räddas vad som räddas kan…..IMG_6623

Sen då? Jag är övertygad om att 2016 blir minst lika bra som detta år…. En eller ett par resor ska vi förhoppningsvis hinna med också. Min (mycket) unga make fyller 30 år nästa höst och detta ska firas på varmare breddgrader, just nu lutar det åt Gran Canaria – ska bokas inom kort! Jag blev dessutom ombedd att fota mitt pass och skicka en bild till Andy idag så kanske vankas det en liten weekendresa någonstans redan i vår? Bara att vänta och se….

Närmast? Ladda om och fokusera på att ha den allra bästa nyårsafton möjligt…. Sen är det nytt år, nya friska tag och full fart framåt!

Nu är det på riktigt!

Utbildning igår, fullärd idag. Nja inte riktigt men otroligt roligt att det hela tiden händer något och att utbildningstillfällena avlöser varandra. Nästa vecka blir en rätt späckad vecka med bla två utbildningsdagar i Sthlm och en del ”långväga” kundbesök!

Så, behöver ni rekrytera i Eskilstuna/Strängnäs/Flen/Katrineholm osv så är det till mig ni ringer! OK? Överens? Bra!!

Jag menar, nu är det ju på riktigt! Jag har till och med fått visitkort – klara färdiga GÅÅÅÅÅÅ!

Första dagen – check!

Så var dag ett avklarad och det känns toppen! Det verkar vara ett härligt gäng som jag kommer jobba med, nu ska jag bara försöka greppa allt som förväntas av mig också men det ser jag fram emot och jag tror det här kommer bli riktigt bra! Det första jag såg när jag kom var en fin blomma som man ställt på mitt skrivbord med en liten välkomsthälsning! Det är detaljerna som gör det… Snyggt, prydligt, ordning och reda!

 Väl hemma så gick jag och Andy om varandra i dörren. Han har hockeyträning och jag gick direkt till dukat bord. Så skönt! Det blir nog en tidig kväll för mig och Mille…

Så det var allt från Gåsby för idag! Zzzzzz, dags att krypa till sängs med Mille, läsa en bok och sortera upp alla nya intryck! Tusen tack för alla lycka till-mail och sms som jag fått idag också, det värmer! ♥