Egenmäktigt förfarande och gråa hår!

I slutet av förra veckan fick jag ett samtal från en lärare på E1s skola. Han pratade in ett meddelande på min telefonsvarare och ”ville bara stämma av hur det hade gått för E1 i fredags med cykeln och polisen?” Detta meddelande gav mig skrämselhicka av fler än en anledning. Att ens son nämns i samma mening som polisen är ju sällan positivt. Jag hade varken hört talas om någon cykel- eller polisincident och ringde E1 med andan i halsen.

– Vad har hänt? Vad är det för snack om polisen?

– Va? Vaddå?

– Ja, vad hände i fredags? Polisen? Något med din cykel?

– Jahaaaaa, äh det var väl inget. Det löste sig ju.

– VAD?????? Vad har hänt?

– Jo, alltså jag och en kompis gick nedanför skolan och då kom det en arg gubbe och sen sprang vi och då plötsligt var min cykel borta.

– Va?? Vaddå borta?

– Ja, alltså den arga gubben tog den och vägrade ge tillbaka den. Han skrek på oss och vi skrek tillbaka, sen sprang vi till en lärare och berättade. Då ringde han polisen och sen fick jag tillbaka min cykel. Polisen knackade på i klassrummet och ville prata med mig och ge tillbaka cykeln.

– Ehhhh, va igen? Vaddå arg gubbe? Tog han din cykel? Varför? Polisen?

– Jag vet inte. Han gjorde det och ville inte ge tillbaka den. Då kom polisen.

…ungefär så här lät vår konversation på telefon. E1 var kolugn och helt övertygad om att jag vetat om allt detta. Hur jag nu skulle ha fått reda på det vet jag inte eftersom han inget sagt.  På något sätt hade ett missförstånd uppstått och några arga byggarbetare blivit av med en telefon och då istället hade tagit E1s cykel ”i pant” och vägrade ge tillbaka den förrän snorungarna gav tillbaka telefonen. Typ. E1 hade ingen aning om vad det var för telefon det gällde och ville bara ha tillbaka sin cykel. Läraren kopplade in polisen och idag kom det en anmälan om egenmäktigt förfarande för man får faktiskt inte knycka cyklar helt ostraffat! Hahahaha, han ger mig gråa hårstrån!!!! Läraren tog för givet att polisen informerat oss, E1 trodde läraren gjort det och jag var lyckligt ovetande i flera dagar… Inte heller E1s pappa fick höra något.  Idag kom en anmälan i brevlådan men eftersom cykeln är tillbaka så antar jag att det är en ren formsak och redan arkiverat! Sicken soppa! Men slutet gott, allting gott! 🙂