Höstboa – en ny fas!

En riktigt gråmulen måndagmorgon! Det första jag hörde efter att jag fått tyst på alarmet var smattrandet från regnet. Jag tycker ju egentligen att det är sjukt mysigt men för att optimera upplevelsen krävs liksom brasa, kaffe och hemmamys. Inte stressa iväg med en ytterst motvillig fyraåring i regnet och sen stå på en plaskblöt perrong utan paraply (eftersom 13-åringen lånade det i somras och sen försvann det…)! Nåja, nu är jag på jobbet. Det har slutat regna och vi ska starta dagen med måndagsmöte!

Igår eftermiddag var jag på födelsedagsfika! Jag packade eget mellis…ni ser mitt lilla foliepaket på bordet. Där låg två hårda mackor med Philadelphiaost, kalkon och paprika. Hur gott som helst och definitivt ett fullgott alternativ till vaniljhjärta – som förvisso också är gott!IMG_98441

Igår morse började vi (eller egentligen Andy) och tömde våra Malmbyråer på prylar som ska sorteras och slängas/sparas. Det är prylar precis ÖVERALLT! Jag ringde till och med storbarnen och sa att de inte får ta hem kompisar till Gåsby efter skolan den här veckan eftersom det är så sjukt stökigt. Vi behöver sortera och packa sopsäckar och köra till Kvitten nästa helg. Så sjukt mycket småsaker som man bara skyfflar ner i lådorna och sen glömmer bort. Vi hittade mängder med sladdar/kablar som vi inte har en ANING om vart de hör? Telefon? Kamera? Video? DVD? Högtalare? Absolut ingen aning…vi slängde det mesta. Hehehe! Vi kommer behöva göra samma sak med gamla lakan och handdukar… Herregud så många udda gamla lakan/handdukar vi har i skåp och lådor. Jag vill typ kasta ALLT. Det är rena terapin att få kasta och sen skapa nya förvaringsmöjligheter. Lite luft och space bland prylarna. Mitt nästa mission är hallen. Vi har två alternativ:

  1. vi kastar typ alla skor (inget bra alternativ)
  2. vi hittar förvaringslösningar för skorna som nu ligger på hallmattan

Jag överväger att dra till IKEA och köpa skoskåp för hela veckopengen. Så galet trött på skor! Vi behöver också mer och bättre förvaring till vårt minikök. Typ fler snygga burkar/kärl där man kan förvara flingor/gryn/bröd osv. Sånt som står uppe på kylen nu och stör ögat all vaken tid. En container skulle sitta fint, döstäd och container – det skulle vara mitt bästa nu!

Jag tror jag har hamnat i en slags höstboafas nu! Jag vill bara vara hemma och pyssla och plocka, tända ljus och tassa runt i tofflorna och bara mysa.

Jag ♥ höst – regn eller ej!