Recension Sunwing Cala Bona Beach

Nu har vardagen slagit ner oss en bit i skorna men för att inte helt tappa semesterfeelingen så kommer här en liten recension av vår semester och vad vi gillade/inte gillade på resmålet! Vi som åkte var alltså två vuxna och tre barn, 2, 9 och 11 år gamla. Vi reste med Sunwing till Cala Bona på Mallorca.

Hotellet: Vi bodde på Mimosa, grannhotellet till huvudbyggnaden Bouganvilla. Ett fint och fräscht Sunwing Hotell som ser ungefär likadant ut som alla andra Sunwing-hotell. Vi hade en stor balkong ut mot väg (snikversionen) efter som vi bedömde att vi inte skulle sitta så mycket på balkongen. Då vi hade All-inclusive så åt vi inte heller någon mat i lägenheten. Hade man valt bort All-Inclusive och räknar med att äta frukost/lunch hemma så är det kanske motiverat att lägga till lite pengar för en schysst utsikt. För vår del passade detta bra. Rummen är utrustade med ett litet kök och kyl. Fullt funktionsdugligt för enklare matlagning. Vi nyttjade det dock inte till annat än att kyla vattnet 🙂 Hårtork på rummet och poolhanddukar ingår.

Ungarna bäddade i soffan och vi hade eget rum med dubbelsäng. Supertrevlig och serviceminded personal, många pratar svenska. Jag besökte SPA-avdelningen och fick en kalasbra behandling! Värt! Vi var ju tyvärr tvungna att kontakta läkare och även det fungerade superbra. Läkare upp på rummet 15 minuter efter att jag sagt till i receptionen – kl 23 på kvällen!!

Gratis wifi på hela hotellområdet – underbart!!

IMG_1809.JPG IMG_1853.JPG IMG_1771.JPG

Nöje: Det finns hundratals aktiviteter om man så vill. Lollo och Bernie roar de minsta och på kvällarna kör de shower på hotellet. För de större barnen finns aktiviteter som Water games, fotboll, Volleyboll, biljard, pingis osv. Perfekt för de lite större barnen som blir rastlösa av att ligga vid poolen med tråkiga föräldrar hela tiden.

IMG_1896.JPG IMG_1889.JPG

Pool/Bad: Mimosa: En grund barnpool, perfekt för 1-4-åringar, och en lagom stor vuxenpool. Badvakt på plats varje dag. Vid Bouganvilla finns ännu fler pooler i olika storlekar att välja på. Nackdelen med Cala Bona är stranden. Eller bristen på strand snarare. Det finns en liten men rätt dålig strandbit precis vid hotellet men den upplevs mest som skräpig och inget som lockar. Promenerar man ca 1 km längst strandpromenaden så kommer man till en finare strandremsa men vi gick faktiskt inte dit. Vi blev bekväma och höll oss vid poolen hela tiden.

IMG_1861.JPG IMG_1772.JPG

Mat: Vi körde på All-Inclusive igen (mot bättre vetande) och jag måste säga att det visserligen är praktiskt men inte särskilt spännande. Det smakar inte illa på något sätt, det smakar bara…ingenting!? Ungarna käkade mest pasta och pommes. Jag likaså. Allt smakar ungefär likadant och jag har hetsätit efterrätter som sett gudomligt goda ut men smakat….ok… Man äter ju alldeles för mycket när allt ingår. Inte så bra för midjemåttet. Nästa gång blir det INTE All-Inclusive (dock tredje gången vi säger så….). Ungarna har käkat lätt 100 glassar var under veckan och druckit ett par liter slush var. Dagtid kan man hämta ut toast, baguetter och pommes frites vid baren och käka på vid poolkanten om magen råkar kurra innan buffén öppnar igen. Som sagt, man äter alldeles för mycket! Är barnen under 12 år så äter de ”gratis” på buffén om de vuxna i sällskapet har all-inclusive. Nästa gång vi åker kommer Elliot vara över 12 år och då kommer han kosta ”full pris”. Då är det inte längre värt det för oss, då betalar vi ca 10 000 kr för All-inklusive och det kan vi lika gärna lägga på restaurangerna i området i stället. Så detta var nog faktiskt sista gången. På riktigt. Tror jag. Man vet ju inte. Ska vi åka med bara Milo någon gång så kanske…. HAHAHA, ja ni hör ju. Man ska aldrig säga aldrig.

Rör man sig utanför hotellområdet så finns det mängder med små mysiga restauranger längst strandpromenaden och i hamnen. Såg riktigt trevligt ut och smakade säkert bra också. Vi provade som sagt inget utanför hotellet.

IMG_1829.JPG IMG_1831.JPG IMG_1830.JPG IMG_1826.JPG IMG_1827.JPG IMG_1828.JPG

Shopping: Nja, vi hittade inte riktigt bra butiker. Turistkrams i mängder…. Solglasögon, fula prydnader, penisnyckelringar, t-shirts, luftmadrasser och muggar. Ingen spännande shopping i krokarna kring hotellet. Ungarna tjatade HÅL i huvudet på oss att de ville ha en-euros och spela i automaterna som finns lite överallt, både vid hotellet och ute i butiker. Speldjävulen drabbar dem hårt och där går det en hel del mynt – åtminstone om de små får bestämma!

Hittade EN normal butik och där köpte jag mig ett par Ray Ban – så det ÄR möjligt att göra av med en ansenlig skvätt pengar även om man får leta lite!

IMG_1875.JPG

Summering: Ett prisvärt alternativ om man kan klara sig utan sandstrand vid hotellet. Att resa till Alcudia (annat resmål på Mallis) med en magisk jättelång sandstrand kostar nästan 8 000 kr mer än att åka till Cala Bona. Jag vill nog gärna ha strand nästa gång men det kostar en rejäl slant! Kan man nöja sig med poolbad så är Cala Bona ett kalasbra alternativ. 3,5 timmars flygtid och ca 1 timmes transfer från flygplatsen. Vädret var varmt och härligt, där hade vi nog tur. Det kan ju vara lite svajigt så här framåt mitten/slutet av september.

Det allra bästa med semestern är ändå att bara få vara. Inga krav, inga tider direkt att passa. Att bara fokusera på sol, bad, familjen och när man ska äta nästa gång är ju helt otroligt underbart och värt varenda krona det kostar. Varje resa skapar minnen för livet och trots en del syskontjafs och några nya gråa hårstrån så är att resa med familjen nog det bästa som finns!!

IMG_1868.JPG IMG_1866.JPGHär kan du läsa vad vi tyckte om Alcudia.  Där var vi i september 2012 och dit kan jag mycket väl tänka mig att återvända igen.