Milo 8 månader!

Eftersom mitt minne är gott men kort så tänkte jag göra en liten månadssummering av Milo och hans framsteg med start nu, 8 månader. Möjligen rätt ointressant för alla utanför den närmaste familjen…. Nu är du i alla fall förvarnad och kan sluta läsa här om du inte är intresserad av längd, vikt och matvanor… 🙂

Milo 8 månader!

Han snurrar, ålar, buffar, bökar och tar sig sakta framåt och bakåt på golvet. Rätt som det är kör han upp rumpan i luften men faller med nosen rakt ner i mattan. Kanske kanske är krypandet inte allt för långt borta?!

Han kastar sig i sidled, försöker snurra och dra i allt han kommer åt på skötbordet. Att byta en enkel blöja är icke längre en enkel sak… Lämnar man honom obevakade ett ögonblick så skulle jag tippa att försöker sig på ett störtdyk mot golvet. Aj aj aj. Det undviker vi helst.

Han vaknar fortfarande varje natt. Flera gånger och vill äta. På mig. Jag är en levande napp och ammar fortfarande massor. Han somnar i egen säng varje natt men vaknar i vår säng varje morgon. 🙂 Börjar bli lite osäkert och nog en tidsfråga innan han smygvaknar och ramlar över kanten. Försöker lägga kuddar och täcken som en liten mur men är man en liten ångvält på 10 kg och envis som en skär gris så är det inget problem att ta sig runt.

Han tar inte napp och är kass på att dricka ur flaska. Vi vällingtränar honom och det går sakta men säkert framåt.

Han gillar mat och gröt. Äter/smakar på det mesta. Fruktpureér är mums. Majskrokar är mums – tycker Milo. Mamman tycker det är kladdig geggamoja som blir som betong när det torkar.

Han har två små tänder i nederkäken. När han blir lite ofokuserad och stirrig bits han. Som en liten piraya. En anledning till att jag skulle önska att han så småningom ska övergå till flaska och vanlig mat. Att vara napp kan jag leva med. Att vara bitring känns sådär.

Han har en röst. Han skriker som en liten tjej. Får man skriva så? 🙂 Han vrålar så att det är nära att fönstren exploderar. Han skriker som högst när han vill ha uppmärksamhet. Alltså inte för att han är arg eller ledsen. Utan för att han kan och han tycker det är kul.

Han gillar att ligga på golvet och hasa runt. Han gillar sin gåstol för då kan han åka runt i en faslig hastighet och pilla på allt han kommer åt. Filmer och DVD:n ligger risigt till när små svettiga fingrar når fram. Klämma, pilla, trycka, dra på allt han ser!

Han vaknar gärna till vid 06 när pappa går till jobbet, somnar oftast om och vaknar sen runt 08 de dagar vi inte behöver gå upp och köra storesyskon till skolan. Vaken ett par timmar och sen sovdags framåt 10-11. Kan sova allt från 1-3 timmar beroende på om han får ligga ostört eller ej. Ofta VÄLDIGT lättväckt. En powernap även på eftermiddagen och sen håller han ut till runt kl 20 innan han somnar för natten.

Haft en period då han varit lite blyg men jag tycker det blivit bättre igen. Kan ibland ha lite separationsångest och pipa om jag försvinner ur synhåll men oftast går det bra. Bara man har något kul att leka med så….

Längd och vikt vet jag faktiskt inte. Tippar på ca 10 kg i alla fall. Minst. Längd? Ja du, ingen aning. Vi kör på strl 80 nu, 74:a funkar men strl 80 på allt nytt. Antar att vi har en 8-månaderskontroll inom en snar framtid då vi får lite siffror på vikt och längd.

Smeknamn: Mille, Snuffe, Beeebis men mest försöker vi kalla honom det han faktiskt heter, Milo!

20120627-212423.jpg

20120627-212431.jpg

20120627-212454.jpg

Ett svar på ”Milo 8 månader!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.