Konsekvenser av för mycket TV på dagtid!

Alltså, när man är föräldraledig så kollar man en hel del på sk ”dag-TV”… På dagtid sänds de allra märkligaste program, dokumentärer och serier. Häromdagen kollade jag på ett kvalitetsprogram som hette ”Wife Swap”. Två familjer deltar och fruarna byter plats med varandra. Igår var det i alla fall en familj med där mamman i familjen kedjerökte prick hela dagarna, inomhus mitt framför ungarna. Gör folk så nu för tiden? Funderade lite på vilka jag känner som röker och det är extremt få. Kommer på en på rak arm. Är rökningen på väg att dö ut? Är det en generationsfråga? Är det en klassfråga? Vilka röker fortfarande? Vilka börjar röka nu för tiden och varför? När jag var ung så var det ju de coola killarna och tjejerna som rökte, så kan det väl knappast vara nu för tiden? Nu är det väl de korkade som börjar röka?

Jag är faktiskt lite fascinerad över det faktum att folk faktiskt fortfarande röker?! Är det inte lite märkligt? Alla vet väl att det är farligt? Dessutom kostar det en massa pengar. Märkligt det där. För att inte tala om puckon som röker när de är gravida. Mycket obegåvat skulle jag vilja säga.

”Rökningens skadliga följder

Rökning ger på kort sikt bland annat ökad puls och ökat blodtryck, sammandragning av blodkärlen och sämre kondition.

På längre sikt ger rökning effekter på många viktiga organ och kan leda till:

  • lungsjukdomar som astma, lunginflammation och kol
  • hjärt- och kärlsjukdomar som åderförkalkning, proppbildning,stroke och hjärtinfarkt
  • ett 20-tal cancertyper, till exempel i lungor, urinblåsa, matstrupe, bukspottkörtel och tarm
  • tandlossning.

Rökning kan också minska möjligheten att få barn, påverka immunförsvaret, öka risken för reumatism, diabetes, benskörhet, åldersblindhet, demens och mycket mer.”

Info från vardguiden.se 

Sånt här kan man börja fundera på när man tittar för mycket på TV på dagarna… 🙂

Ett svar på ”Konsekvenser av för mycket TV på dagtid!”

  1. Tänk att jag precis har tänkt på samma sak. Känns det inte väldigt omodernt att röka? Jag kan fatta om någon gör det till fest eller så. Helt okej. Men att liksom köpa ett paket om dagen? Nä. Det går ju inte bara.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.