Höga berg, djupa dalar och totala sammanbrott!

En bättre torsdag helt enkelt. Om jag bortser från morgonen som startade med att Mille fick tvångstransporteras till dagis förskolan. Det är alltid så när han varit hemma ett par dagar – han är en riktig liten hemmagris och vill helst av allt bara vara hemma och lattja med sina saker eller titta på Turtles på paddan. Som sina föräldrar alltså. Hahaha! Han har ju varit hemma lördag-onsdag sjuk och då vänjer han sig vid hemmalivet. I dag hade jag tur som hade E1 hemma, med lite lirkande och fixandes från storebrorsan så tog Milo väl en tugga på frukostmackan och tillslut fick vi in honom på förskolan. Motvilligt men ändå.

Allt i Milos liv just nu är ”jag vill inte”. Han vill inte äta, inte sova, inte ha blöja, inte kissa på pottan, inte klä på sig, inte klä av sig, inte åka bil, inte gå, inte handla, inte vara på dagis, inte borsta tänderna, inte göra någonting egentligen. Alla dessa ”jag vill iiiinnntteee…..” är ofta förknippade med totala sammanbrott. Underläppen darrar och tårarna sprutar. Ibland får man sig sen smocka också. Det är inte helt enkelt att vara drygt tre och liksom vara både stor och liten på samma gång. Han kan säga att han är törstig på mjölk för att 15 sekunder senare putta iväg sitt mjölkglas och storgråtandes springa från bordet och skrika ”jag vill INTE ha mjölk!” Det är ju lite komiskt och ganska jobbigt på samma gång. Det går liksom inte att göra rätt. Inte ens när man följer en direkt instruktion från den lilla treåringen för han ändrar sig liksom varannan sekund. Det är en fas och den går över. Bara att bita ihop och härda ut. Söt är han i alla fall, så söt att jag åkte hem tidigt från kvällens AW med bästa kollegorna för att hinna få en stund med Mille. När jag kom hem, fastän jag skyndade mig, hade han redan somnat. Tyyyyyyypiskt!!! 🙁

IMG_4244.JPGJust det. Trots allt detta så har dagen varit bra. Stressigt på jobbet som vanligt men en mysig utelunch på Elsas kantin och AW direkt efter jobbet med ett gäng fantastiska kollegor. Och imorgon är det fredag. Fredag och container. Jag längtar. Imorgon ska det förvisso SNÖA. Vidrigt. Men det smälter förhoppningsvis bort och fördelen med någon minusgrad eller två är att alla äckliga kryp gömmer sig ett tag till. Det är det värsta när man ska röja på tomten sommartid. När man lyfter på en bräda får man vara beredd på allt från ormar, spindlar, råttor, gråsuggor, äckliga sniglar och andra vidriga kryp. Jag gillar inte kryp. Alls.

Så på med vantar, mössa och sen blir det tomtröj på lördag. Det är mina helgplaner det.