En rådis under köksbordet!

Söndag…tänkte jag skriva men det är ju faktiskt tisdag! En lat rätt tråkig dag i det stora hela. Den största happeningen var att jag åkte till Karlsson och köpte råttfällor. Det verkar som om de små mössen börjat tagit sig friheter när huset stått tomt i drygt en vecka. De rumlar runt i sopkorgen och när de inte kommer åt godsakerna (soporna), vi har lock på tunnan, så käkar de upp det som sticker ut av plastpåsen. Hur gott kan det vara liksom? Nu har fällor införskaffats och en slags elektronisk avskräckare? Jag är Y T T E R S T tveksam till att det kan fungera men et är värt ett försök. Den ska sättas i eluttaget och avger något slags ljud som stör gnagare. Den täcker 50 kvm vilket är pyttelite men jag sätter den i köket för de är där de verkar hänga de små krypen!
IMG_3608.JPG

I morse hittade jag en annan lite rådis under köksbordet. Ni vet när det blir så där tyst och man bara vet att något fuffens är på gång. IMG_3603.JPG
Mycket riktigt, där satt han med hela burken med Cheerios och mofflade i sig. Han älskar verkligen de där flingorna! ♥ Söt var han och det kunde ha varit värre så han fick äta ett par till innan han fråntogs burken!

Dagens matprat. Ja du, i morse gjorde jag faktiskt äggröra och drack kaffe med en skvätt grädde i! Mumma. Det var så gott att jag hann äta upp det innan kameran hann ta kort. 🙂IMG_3601.JPGLunchen blev gårdagens rester, kotlett, bea och lite grönsaker. Till mellis blev det Lindahls kvarg och lite egen müsli och nu har jag precis ätit middag. Middagen blev en rätt blek trist ugnsbakad kyckling som piggades upp lite av en god gräddig sås med lite soya och fond. Allt blir gott när man dränker det i grädde! Just det, två rutor mörk choklad slank ner också under eftermiddagen.

Nu är Andy på väg hem från sin ”första” match med Linden. De vann! Skönt… Han ska också ha lite mat så det blir till att ta en tur till köket igen.

Imorgon onsdag och sen bara torsdag och fredag kvar innan helg igen. Innan vi hinner blinka så är januari över och vi kan börja drömma om vår igen….