Smärta, gaser och handmjölkning!

Idag har jag inte gjort mycket nytta direkt, åkte in till stan en sväng i förmiddags för att hämta min förlossningsjournal. Lite kul att läsa vad det står, jag var ju inte direkt helt ”med i matchen” när det begav sig. Har googlat mig igenom några medicinska termer också för att fatta vad som egentligen hände……

Hittade följande notiser:

Pat orolig, har lätt till tårar. Ehh, diplomatiskt skrivet. Var mer som att patienten grät Lille Skutt-tårar när ingenting hänt efter 24 timmar.

Uppmanar pat. att ändra läge men hon vill absolut ej i nuläget. Vill? Som om vilja hade något med saken att göra. Det var fysiskt omöjligt att röra sig en mm i sidled. Det hade varit enklare att vinna Nobels fredspris än att få mig att stå eller gå i detta läge. Den som hade försökt hade antagligen dött på kuppen.

Pat upplever att det gör ont hela tiden. Upplever? Anar jag lite misstro här? Det gjorde så inihelvetejävlaskitont att jag allvarligt övervägde att svälja hela lustgasmasken, att kvävas och dö av den skulle ha varit lindrigare än att ligga kvar där i sängen och andas mig igenom värkar.

Förlossningshinder orsakat av missförhållande mellan bäcken- och fosterstorlek. No shit? Han var ju en heffaklump. Alla som såg min mage de sista veckorna hade kunnat klura ut med lillfingret att det skulle bli problem. Skyll inte på mitt bäcken, det hade inget med saken att göra. Det var heffaklumpen som var boven i dramat!

Buken uppdriven av gaser. Korrekt uppfattat, jag såg ut som en jätteballong efter snittet. Tips för dig som snittas: fis efteråt om livet är dig kärt. Ingen idé att vara finkänslig. Synd att ingen upplyste mig om det innan magen svällde upp som om jag var höggravid igen. Sen ansträngde jag mig som aldrig förr, något Andreas tyckte var otroligt kul. Varenda lite fis var en seger.

Mor orolig att ingen mat finns. Handmjölkar fram fin råmjölk som lugnar mor. Ehhh, mor? Vem var den där mor som tydligen delar journal med mig? Handmjölkar? Kommentar onödig egentligen. Där ligger man med en jättemagen, uppblåst med ofantliga mängder gas och inkommer en redig BM och handmjölkar dig? Just shoot me!

Hade besvärlig rethosta. Jo tack, jag hostade nonstop dygnet runt så jag i princip spydde. Inte kul med hosta. Inte kul med hosta när man är nysnittad och i princip känner (inbillar sig) hur stygnen flyger upp vid varje hostning och tarmarna ramlar ut i sängen. Typ.

Urakut sectio. Det betyder att de springer korridoren fram med dig på en bår och det är bråttom. När du vaknar har du ett ärr på magen som ett minne av språngmarschen!

Intressant läsning var det i alla fall. I journalerna är allt så kortfattat och odramatiskt. I verkligheten var det jättedramatiskt (Real Housewifes of Beverly Hills – släng er i väggen-dramatiskt) , åtminstone upplevde jag det så! Jag tror Andy är beredd att hålla med.

Nåja, med facit i hand var det ju värt det! Det är väl tur att kvinnor har en tendens att snabbt förtränga sin förlossning annars skulle mänskligheten vara på väg käpprätt utför!

Eländig, eländigare, Åsa

Lilla Hjärtat…

….den allra första boken om dig!

Nu finns det inget att skylla på, bara att börja fylla i Milos första bok! Man glömmer så otroligt snabbt….

Pappa byggde skorsten åt mamma och flirtade sen via facebook…åtminstone enligt mammas version… 🙂

Barcelona…

Tack snälla Johan och Amanda för presenten! Den passade utmärkt och vi har invigt den idag…

Som sagt, Milo är en sportnörd vid knappa två veckors ålder!

Idag har vi lunchat med Daymaker-tjejerna (http://www.daymaker.se/) dvs mina gamla arbetskamrater! Milo fick en jättefin ”sparkdräkt/onepiece” av dem! Tack! Han kommer blir så stiligt så!
Det är alltid lika kul och dagens nyhet var nog att Stafettvasan var fullbokad…de som känner mig vet hur jag känner för detta evenemang! Jag glädjs i alla fall med dem som inte tycker det är jättekul att åka skidor!

Undrar just om jag kommer komma ut något på mina längdskidor jag köpte förra året…? Kanske någon runda i spåret någon gång på andra sidan årsskiftet, kommer man bort från tvånget så är det ju rätt kul och grymt bra träning!

Apropå träning så tror jag nog att jag snart kommer kunna börja promenera lite mer, snittet känns knappt längre även om jag inte vill plocka bort plåstret… Blä! Syns det inte så finns det inte! Lika bra att passa på att gå lite innan snön kommer för sen är man väl insnöad har i Åsby och kommer ingenstans utan bil!

Jag har faktiskt vägt mig några gånger sen jag kom hem, kilon ramlar sakta av. Gick upp ca 21-22 kg från inskrivningen till förlossningsdagen. Har väl tappat ca 10 kg nu och har då ca 15 kg kvar till trivselvikten. Ska ta tag i det där närsomhelst – men inte riktigt än! 🙂 Just nu tänker jag bara äta och må bra utan större restriktioner, vikten finns kvar och den kan jag koncentrera mig på när jag har fullt fokus på det. Just nu är det bara bebis som gäller…

Söndagsbarn!

Hittade lite info om barn födda på söndagar! Nu kom ju visserligen Mille Mysmupp till världen med lite ”konstgjord hjälp” men han är ändå född på en söndag:

Söndagsbarn, barn födda under söndagsdygnet, ansågs enligt folktro besitta egenskaper som skulle ge dem framgång i livet. De hade i en del fall också förmåga att bota sjukdomar, och de var synska, vilket innebar att de kunde se sådant (övernaturligt) som var fördolt för andra människor.

Torsdagsbarn blev liksom söndagsbarn synska och kanske trollkunniga. Detta sistnämna föreställning sammanhängde sannolikt med att torsdagen, och då särskilt kvällen och den följande natten, var en tid lämpad för trollkonster och magiska åtgärder.
Jfr denna ramsa:

  • Måndagsbarn har fagert skinn
  • Tisdagsbarn har älskligt sinn
  • Onsdagsbarn är fött till ve
  • Torsdagsbarn får mycket se
  • Fredagsbarn får kärlek och lycka
  • Lördagsbarn ska mödorna trycka
  • Söndagsbarn får leva och njuta rikt och vist och sedan berömligt sluta

Låter lovande tycker jag! 🙂

Efter en hel del nojjande…

…under kvällen igår så känns det lite bättre idag! Försökte nå min ordinarie BM men hamnade i någonslags ”vi ringer dig under dagen”-kö. Efter lite detektivarbete och hjälp av BAZ-Fia så fick jag tag på en fd barnmorska, tack snälla Maria Almér för terapiprat, som kunde svara på några av alla mina/våra frågor… Hon bekräftade i stort allt som läkaren sa igår och kunde svara på de frågor som dykt upp under eftermiddagen/kvällen igår. Känns betydligt bättre nu….

Nu ska jag försöka skippa min oro och helt enkelt bara invänta måndagen. Har inget hänt innan dess så blir det snitt, måndag eller tisdag – hur som helst så bör det komma en (brontosarurus)bebis i början av nästa vecka!

Nu ska jag ta mig samman och rulla in i duschen! Framåt tolv blir det lunch med Daymaker-tjejerna, en gammal hederlig tradition!

Klem Klem som Sivan skulle ha sagt!

Det går bra nu….

….eller inte! Jag har en heffaklump i magen, viktskattad till ca 5,1 kg idag (!)… Det är helt enormt, mina andra två har legat strax under 3900 gram vid födseln. Nu har vi fått ny tid på måndag för koll och ev snitt!!

Min kropp är tydligen helt ovillig att föda denna lilla heffaklump (som om jag kan klandra den…) och om det är lika ogynnsamma förhållanden på måndag så får jag en tid för snitt. Snittet kan bli på måndag ELLER tisdag ELLER onsdag beroende på hur mkt det är att göra… Känns jobbigt att inte veta säkert, att ev bli hemskickad på måndag känns inte kul alls!

OM det däremot sätter igång naturligt innan dess så ”försöker” man få till en normal förlossning men med lite extra tillsyn. Känns tryggt, jag är en försökskanin… Enda anledningen till att snitt inte bokas direkt är att jag har barn sen tidigare, hade jag varit förstföderska hade det inte ens varit ett alternativ att föda naturligt!

Skit, skit, skit, nu vet jag inte ens om jag vill/vågar föda naturligt…… Innan måndag kan bebis dessutom hinna lägga på sig lite till så den kommer säkert väga närmare 5300 g då.

Känner för att dra en filt över huvudet och sen bli väckt när bebis är ute!

Om man nu ska se ngt positivt med dagens besök så såg allt annat bra ut, värden, tryck, kurvor osv…

Har packat om BB-väskan också, alla plagg i strl 50 är bara att plocka ur och lägga undan. Dags att ta fram strl 56-62 på en gång….

Åhhhhhhhh, jag tycker synd om mig själv!!!

Till förlossningen….

…men inte för att föda barn! Nej då, på den fronten är det hur lugnt som helst. Jag skall dock in på en rutinkontroll, sk ”v41+3”-bedömning för att se att allt verkar OK. Antar att jag även kommer få en tid för igångsättning i nästa vecka (om nu inte lillgrodan vill ut tidigare – verkar dock inte som om han har bråttom direkt)!

Efter besöket blir det en fika hos C med Linn och Veronica! Det gäller att hålla sig sysselsatt annars går tiden ännu långsammare och tankarna skenar iväg…

Lägger in en bild på dagens outfit på temat ”man tar det man får plats i”:

Kära Bebis!

Nu har jag gjort mig till för din skull! Jag har bäddat vaggan, tvättat alla dina kläder, låtit Hugo provligga babygymmet, köpt salvor, våtservetter, skötbädd och fixat med vagnen! Bilbarnstolen står i hallen, klar att användas. BB-väskan är packad! Allt är liksom klart utom DU! Börjar tycka det är lite ofint att trotsa mig så här direkt innan vi ens blivit ordentligt presenterade liksom…. Har jag fel?

Igår tog jag ett långt bad, tände ljus, skrubbade, tvättade, peelade och rakade mig på ställen som jag inte ens själv sett sen i mitten av april. Allt för din skull! Då kanske du kan ta och pallra dig ut för min skull? Deal?

Du har dessutom syskon som  längtar efter dig och en fotbollsavslutning med bowling som vi skulle behöva tajma nästa helg…. Det låter väl kul?

De ser lite knasiga ut men de är rätt OK faktiskt och jag tror ni kommer få
roligt ihop:

 
De kan skärpa till sig också och då är de så här fina:
Nu ska jag ägna mig åt att städa garderoberna medan du funderar på saken!

Åsså passerade dag tre….

…i snabb fart! Har återigen våldgästat C och lilla Hugo hela förmiddagen. Lämnade E1&E2 på skolan, åkte till ICA och köpte lite nybakat bröd innan jag landade bland giraffstallen. Åt en lång och god frukost, drack en balja te och tittade på ”Våra bästa år”  – C´s favoritprogram! Helt värdelöst om du frågar mig men men….viss kultstatus har den där serien väl uppnått genom åren!

När klockan närmade sig tolv var det läge att dra vidare från frukostdejten till lunchdejten! Träffade Jennifer och Karin på Lauras och åt en fantastisk räksallad där… När de stackarna vände åter till gruvan så åkte jag hem och la mig på soffan! Ganska skönt faktiskt, dock lite mindre kul när klockan ringde efter ca en timme och det var dags att hämta E:na. Helt yr i bollen och tröttare än någonsin var det bara att släpa sig iväg till skolan och samla in vilddjuren.

Fortfarande inte en endaste lite känning……..vet att jag beställde bebis tills imorgon men nu börjar jag ledsna lite på det här! Imorgon är det dags för ”pappavecka” så när jag väl lämnat dem tar Björn över och då vore det ju fantastiskt praktiskt att passa på att föda barn direkt!

I min ensamhet, innan jag slockande på soffan, hittade jag en kamera app till ajfånen som jag testade lite. Mycket kul kunde man visst göra när man väl började mecka lite med det:

Imorgon är det fredag! Blir spännande att se vad den dagen har att bjuda på…. Har utvecklat en liten nojja angående mitt ”vatten” – nämligen att det ska gå utan någon som helst förvarning mitt på stan. Nu vet jag knappt om jag vågar åka och handla, halvkul att stå på ICA i en stor vattenpöl och försöka påkalla personalens uppmärksamhet lite diskret –  ”ursäkta vill du komma och svabba upp mitt FOSTERvatten” – blääääkkkk!!!

Kram
Å

+2

Kära Övertid!

Jag är rätt trött på dig nu och skulle vilja avsluta vårt förhållande snarast! Jag har flera anledningar till detta:

1. först och främst så vill jag naturligtvis ha min BEBIS!
2. vill kunna knyta mina egna skor
3. vill kunna få på mig strumpor
4. trött på elefantfötterna som jag numera campar med varje vaken minut
5. trött på att släpa runt på minst 25 extrakilon
6. trött på ryggont
7. trött på att det tar 10 minuter att byta sovställning
8. vill kunna komma i något annat än ett par uttvättade svarta mjukisbyxor
9. gillar inte dubbelhakorna som flinar hånfullt åt mig varje gång jag tittar mig i spegeln
10. trött på att vääääääääääääänta!

Tack på förhand!

/Fettokissen