Galen!!

Klätterapan ger mig snart ett nervöst sammanbrott! Herregud, inte ens Elliot var så här ihärdig i sina försök att utforska världen…och det vill inte säga lite! Det går inte att titta bort i 30 sekunder för då har han hittat på något hyss!

Han vill gärna utforska soporna under diskbänken. Inte så kul. Jag hade någon illusion om att jag INTE ville skruva i barnspärrar i skåpluckorna men måste nog kapitulera snart. Att ha barnstolen stående där orsakar bara blåmärken på mina egna ben och lillgrodan är stark nog att flytta den om han får jobba ostört en sisådär 10-15 sekunder.

Tripptrapp är dörrblockerare
Tripptrapp är dörrblockerare

Alla dörrar i huset är numera stängda. Han får röra sig på en begränsad yta eftersom han annars gör det till sin mission att rycka, dra och äta ALLT han ser. Elviras rum är absolut off-limits. Där ligger det suddigum, petshoppar och pärlor överallt. Livsfarligt.

Möts av stängda dörrar överallt...
Möts av stängda dörrar överallt…

Brasgallret är fastlåst med hjälp av dammsugaren. Flyttar jag på dammsugaren så tar det Milo ca 10 sekunder att flytta på gallret och sedan belåtet sätta sig i vedkorgen och käka bark. I bästa fall vedkorgen. I sämsta fall ska han utforska kaminen. Som är varm ca 20 timmar per dygn.

20121208-091202.jpg

Han använder TV-bänken som en trappa upp till byrån. Allt han behöver är 20 obevakade sekunder sen sitter han på byrån. Dvs man kan inte ens gå på toa utan att ha med sig den lilla terroristen.

20121208-091233.jpg

Lådorna i byrån används också flitigt som trappsteg. Eftersom all förvaring i detta hus är bygg på just byråar så finns det många trappsteg att använda sig av….20121208-091210.jpg

Soffbordet är en annan favoritplats att sitta på. Klättrar obehindrat upp och ner i en rasande fart.20121208-091221.jpg

Att säga Nej eller Aj Aj bemöts bara med ett belåtet flin. Jag vet ju att han fattar för han förstår ju massor av andra saker jag säger tex hämta bollen – då hämtar han den. Vill du ha mat – då kryper han ut i köket osv. Men mina nej väljer han omsorgsfullt att ignorera, oftast med ett flin!

Duscha kan man bara göra när han sover, om man sätter honom i spjälsängen med leksaker eller om man bär in barnstolen i badrummet och ger ungen 25 majskrokar och sen duschar i ljusets hastighet!

Det är tur för honom att han är så söt och glad mest hela tiden… 😉 För att kunna skriva detta inlägg fick jag ge honom en av hans julklappar i förskott. Hahaha, ett litet pussel som var kul i ett par minuter ungefär.

,Distraherad i en minut eller två...
,Distraherad i en minut eller två…

Jag är lite orolig för hur det ska gå med julgranen. Att han välter den minst ett par gånger känns inte helt omöjligt… Fast har man fastnat under en stickig gran en gång så kanske man undviker den sen? Antagligen önsketänkande.

Så ser en alldeles vanlig lördagmorgon ut i Åsby. Pappan i familjen sover som en stock, han drack visst julbord igår och behöver tydligen sova ut…

Ett svar på ”Galen!!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.